Головні Новини
Подобається

Шмигаль оскаржив у суді вимогу НАЗК щодо Вітренка

17/06/2021
Шмигаль оскаржив у суді вимогу НАЗК щодо Вітренка

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль подав до Окружного адміністративного суду Києва позов до Національного агентства з питань запобігання корупції щодо скасування припису про призначення Юрія Вітренка головою правління «Нафтогазу».

Про це повідомила пресслужба ОАСК.

«Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль судиться з Національним агентством з питань запобігання корупції про скасування припису, який було винесено йому НАЗК. Відповідний позов надійшов сьогодні до Окружного адміністративного суду міста Києва», – йдеться в повідомленні суду.

«Зокрема, позивач просить суд визнати протиправним та скасувати припис Національного агентства з питань запобігання корупції, датований 14 червня нинішнього року», – зазначається у повідомленні суду.

 Крім того, Шмигаль просить залучити як третіх осіб у справі Кабінет міністрів та самого Юрія Вітренка. 

Зазначається, що зараз суд розв'язує питання щодо відкриття провадження за позовною заявою.

Нагадаємо, 14 червня голова НАЗК Олександр Новіков вніс Кабінету Міністрів припис про усунення порушень ст. 26 Закону України "Про запобігання корупції". У приписі вимагається скасувати як незаконні пункти 8 та 9 розпорядження уряду № 370-р, згідно з якими обрано та призначено Юрія Вітренка головою правління НАК "Нафтогаз України", підписано з ним контракт; порушити питання щодо припинення строку дії контракту з головою правління НАК "Нафтогаз України" як незаконного.

Своєю чергою, Вітренко повідомив, що буде оскаржувати припис НАЗК у судовому порядку як упереджений та незаконний.

Міністр юстиції Денис Малюська, коментуючи припис НАЗК, зазначив, що залишається ряд запитань, відповіді на які вказаний припис не містить. Він зауважив, що на момент ухвалення розпорядження про призначення Вітренка Кабмін виконував повноваження не лише загальних зборів акціонерів НАК "Нафтогаз України", а й наглядової ради.


                         



Коментарі