Головні Новини
Подобається

Декілька хвилин тому! Обмін-буде. Черговий прорив-українці аплодують.

10/05/2021
Декілька хвилин тому! Обмін-буде. Черговий прорив-українці аплодують.

Скоро-обмін. Україна та ОРДЛО працюють над списками для обміну полоненими, але поки уточнюється кількість людей, які можуть повернутися додому. 


Як пише ''Україна 24'', про це заявила член української делегації в Тристоронній контактній групі щодо Донбасу, учасниця гуманітарної підгрупи Тетяна Іванова.

За її словами, Україна своєю чергою передала списки на обмін полоненими як мінімум в зимку.

"Українська сторона передала списки на обмін полоненими ще пів року тому, а то й більше. Весь цей час Україна наполягала на тому, щоб нам так само дзеркально були надані списки з боку ОРДЛО. Дуже довго ці списки не передавались, і у квітні цього року ми все-таки ці списки отримали. Зараз йде робота з цими списками, вони уточнюються, з ними працюють", повідомила Іванова. 

За її словами, це вже невеликий, але прорив: "маленький, але істотний крок, який дає надію, що все-таки ми дійдемо до того, що обмін відбудеться". 

На жаль, на думку Іванової, сьогодні поки що важко говорити про те, скільки точно українців можуть бути звільнені з окупованої території.

"Складно говорити про кількість людей, які повернуться, тому що інформація з того боку не відповідає дійсності. На минулому засіданні ТКГ було запропоновано, щоб Україна прийняла 4 особи. Це не в рамках обміну, це як би їхня добра воля, і глава української делегації сказав, що ми готові прийняти їх і інших, кого б нам не передали. Нажаль, це трактується по-іншому. Ще рано говорити, скільки осіб ми передамо і скільки отримаємо, бо тільки почалася робота з цими списками", зазначила член гуманітарної підгрупи в ТКГ.


                         



Коментарі