Економіка України
Подобається

На українців у лютому чекає вдвічі більше платіжок. Як правильно розрахуватися за борги

19/01/2019
На українців у лютому чекає вдвічі більше платіжок. Як правильно розрахуватися за борги

В Україні розпочався перший етап державної реформи ринку електроенергії. Тепер послуги з енергопостачання українцям надаватимуть одразу дві різні компанії. 

Оператор здійснюватиме діяльність виключно з розподілу електроенергії та експлуатації електромереж. Компанія-постачальник постачатиме електроенергію споживачам, відповідатиме за нарахування платежів і розрахунки.

Плату за борги прийматиме саме оператор системи розподілу. Йдеться про заборгованість за компослуги у 2018 році, які потрібно погасити вже зараз.

"Якщо клієнт помилково сплатить заборгованість за іншими реквізитами, то борг залишиться непогашеним. Всім споживачам потрібно бути уважними в перехідний період", – говорить комерційний директор ДТЕК Київські електромережі Олександр Бемм.

До слова, кияни отримали і "сюрприз" і шок в одній платіжці.

За опалення деякі громадяни мають сплатити в рази більше – декому вдвічі, а декому втричі. А все тому, що стався збій у системі і суми за тепло злетіли в космос.

Чиновники лише розводять руками, запевняючи, що зроблять перерахунок, однак декому все ж доведеться заплатити по повній.

Нагадаємо, українців жорсто каратимуть за борги. За кожен місяць прострочення оплати у платіжки додадуть також пеню. Вона буде невеликою, однак сума буде рости в залежності, як довго споживачі тягнуть з погашенням заборгованості.


                         



Коментарі