Головні Новини
Подобається

Що станеться з цінами на житло після виборів 2019 року

31/12/2018
Що станеться з цінами на житло після виборів 2019 року

У Конфедерації будівельників України прогнозують, що ціни на житло після виборів в Україні в 2019 році можуть істотно підскочити.

Так, за даними КСУ, на початку року різкого подорожчання не передбачається, однак уже в кінці 2019 року ціни на квадратні метри в Україні можуть вирости відразу до 20%.

"Реалії 2018 року частково триватимуть в 2019 році. Ціни на нерухомість в Україні будуть поступово зростати. На початку року різкого зростання цін не передбачається, однак після виборів житло подорожчає до 20%", – цитує звіт об'єднання "Інтерфакс-Україна".

За прогнозами фахівців Конфедерації, на ціни на нерухомість в Україні в наступному році будуть впливати такі фактори, як висока пропозиція і незначний попит, збільшення процентних ставок по кредитах, зростання зарплат, цін на будматеріали, логістику, паливо і т. Д.

У той же час попит покупців українців на покупку житла будуть стимулювати грамотна концепція проекту, якість будівництва, політика ціноутворення і високий рівень експлуатації комплексу.

За підсумками 2018 року, в цьому році в Україні спостерігалося здешевлення житла елітного класу – середня ціна за 1 квадратний метр в Києві становила 53 тисячі гривень, що на 13% нижче, ніж показник за аналогічний період в 2017 році.

У той же час житло економ-класу подорожчало майже на 14% в порівнянні з 2017 роком – середня ціна становила 19 тисяч гривень за квадрат.


                         



Коментарі