Економіка України
Подобається

“Президентські вибори спровокують зростання цін на товари і послуги в Україні”, – НБУ

30/12/2018
“Президентські вибори спровокують зростання цін на товари і послуги в Україні”, – НБУ

Представники комітету з монетарної політики Національного банку України обговорили перспективи зростання цін на товари і послуги в нашій країні в наступному році. Як повідомляють hromadske.ua.

Так, під час засідання прозвучала інформація щодо того, що на сьогоднішній день представникам Національного банку України вдалося зменшити рівень тиску інфляції. Також фахівці розповіли, що посприяло призупинення зростання цін на товари і послуги. Так, зниження інфляції відбулося внаслідок фіксування високих показників врожайності зернових культур, а також соняшнику, зниження рівня цін на енергоресурси на світовому ринку, а також поліпшення ситуації на фінансових ринках. Крім того, стало відомо, що на сьогоднішній день в Україні спостерігається зростання процентних ставок по депозитах банків. Адже на даний момент облікова ставка залишилася на рівні вісімнадцяти відсотків річних.

Однак в Національному банку України вважають, що всі згадані тенденції можуть потерпіти крах, як тільки почнеться виборчий цикл. Також нинішній рівень цін може негативно похитнутися внаслідок «реалізації геополітичних ризиків».


                         



Коментарі