Економіка України
Подобається

Заробітні плати українців зростають швидше, ніж комунальні платежі — Мінсоцполітики

28/12/2018
Заробітні плати українців зростають швидше, ніж комунальні платежі — Мінсоцполітики

На думку генерального директора Директорату сім'ї та соціальної підтримки населення Мінсоцполітики Віталія Музиченка, доходи населення зростають більш високими темпами, ніж витрати на оплату комунальних послуг. 
Про це він заявив в інтерв'ю журналістам. 

"Тобто, потреба громадян в отриманні субсидій буде зменшуватися", – повідомив високопосадовець.

"Тарифи – не єдиний фактор, який впливає на потребу громадян в отриманні соціальної підтримки. Сьогодні ми спостерігаємо досить активну динаміку зростання доходів населення", – заявив Музиченко.

"Другий фактор – це перегляд правил надання житлових субсидій з травня 2018 року. Третій фактор – це, звичайно, підвищення ціни на газ, яке у нас відбулося. Ці три чинники зараз грають основну роль у реалізації права на субсидії в поточному опалювальному періоді", – сказав представник Міністерства соціальної політики.

За його словами, щотижня близько 120-150 тисяч домогосподарств звертаються за оформленням субсидії.

"Громадяни почали отримувати перші платіжки з новими тарифами на газ, водопостачання, утримання житла, а тепер вони визначаються за потребою в отриманні житлових субсидій", – повідомив Музиченко.

Він додав, що чисельність одержувачів субсидій зменшується в тому числі завдяки тому, що програма надання субсидій стала більш адресною.


                         



Коментарі