Економіка України
Подобається

Три транші від МВФ: скільки грошей отримає Україна?

25/11/2018
Три транші від МВФ: скільки грошей отримає Україна?

Зовсім скоро Україна отримає перший транш за новою програмою співпраці з Міжнародним валютним фондом. Виходячи з останньої інформації, то перший транш буде досягати 1,5 мільярди доларів.

Експерт, знайомий з результатами переговорів Києва і МВФ, підкреслив, що перший транш буде в розмірі 1,5 мільярди, другий і третій транш – по 1,2 мільярди доларів. Також експерт підкреслив, що загальний обсяг залучених Україною коштів до кінця 2018 року може перевищити 2,5 мільярди доларів.

Нагадаємо, 19-го жовтня Кабінет міністрів під час позачергового засідання одноголосно прийняв рішення підвищити тариф на газ на 23,5 відсотка. Головна причина – наполеглива рекомендація з боку Міжнародного валютного фонду. Якби українська влада не підвищили ціни на газ для населення, країна втратила б шанс на отримання нового траншу. Це призвело б до неможливості обслуговувати держборг. Потрібно відзначити, що 1 листопада підвищення цін на газ було не останнім. Наступний зростання тарифів запланований на травень наступного року.


                         



Коментарі