Головні Новини
Подобається

Вже за два роки: Вперше за час незалежної України збудують сучасний аеропорт

20/11/2018
Вже за два роки: Вперше за час незалежної України збудують сучасний аеропорт

У 2019 році має розпочатися будівництво нового аеропорту біля адміністративного кордону Дніпропетровської і Запорізької областей — біля селища Солоне.

Перший транш становитиме 200 млн грн, а реалізувати проект мають намір протягом двох років.

«Довгоочікувана звістка, в 2019 році ми почнемо будівництво першого нового аеропорту в Україні, який буде побудований в Солоному, між Дніпром і Запоріжжям. Перший транш становитиме 200 млн грн, і за два роки мільйони жителів Придніпров’я отримають суперсучасний аеропорт», — написав міністр інфраструктури Володимир Омелян на своїй сторінці в Facebook.

«Це правильне стратегічне рішення для країни — побудувати нові повітряні ворота для Дніпра, Запоріжжя та, потенційно, Кривого Рогу, а не безкінечно ремонтувати старе, ведучи перманентну боротьбу за відкрите небо», — додав Омелян.

Раніше з анонсом будівництва нової повітряної гавані в Солоному виступив голова Дніпропетровської облради Гліб Пригунов. Він поінформував, що в проект держбюджету внесли правку, якою хочуть отримати 1 млрд грн на реалізацію проекту. Робоча назва аеропорту — «Придніпров’я».

«Будівництво великого хаба на кордоні Дніпропетровської та Запорізької областей дозволить об’єднати пасажиропотоки двох регіонів. Цей масштабний проект — крок в цивілізоване майбутнє двох регіонів», — написав Пригунов на своїй сторінці в Facebook.

Селище Солоне знаходиться в 30 км по прямій від центру Дніпра, і в 40 км — від центру Запоріжжя. У 5 км від Солоного проходить автодорога H-08, яка була капітально відремонтована на ділянці Дніпро-Запоріжжя.


                         



Коментарі