Головні Новини
Подобається

Сотні тисяч українців залишилися без тепла через борги перед “Нафтогазом”

14/11/2018
Сотні тисяч українців залишилися без тепла через борги перед “Нафтогазом”

Жителі Херсона, Кам'янець-Подільського та райцентру Сміли, а також інших міст, в перший осінній мороз залишилися без тепла. Місцеві комунальники заявляють, що «Нафтогаз України» не дав паливо. У головному органі, який відповідає за тепло в українських будинках, повідомили, що неробочі ТЕЦ і відсутність тепла пов'язано з багатомільйонними заборгованостями громадян.

У Херсоні мешканці заборгували 61 млн гривень за тепло.

У райцентрі на Черкащині, в місті Сміла, люди заблокували вулиці, вимагаючи включити тепло в будинках і квартирах. У Кривому Розі люди палили покришки перед будівлею місцевої газової організацією. Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман дав розпорядження мерам забезпечити теплом житло у всіх містах.

Нагадаємо, що до цього «Нафтогаз» отримав право відключати тепло жителям України. Нацкомісія з регулювання в сфері енергетики і комунальних послуг (НКРЕКУ) дала добро на відключення взимку тепла в будинках українців, якщо ті заборгували виплати за послуги. Згідно з умовами Кодексу газотранспортних систем, НАК «Нафтогаз України», починаючи з 1 грудня цього року, зможе доручати операторам ГРМ (облгаз) відключати тепломережі за борги. Відмова перекривати кран буде трактуватися регулятором не інакше як зловживання монопольним становищем.


                         



Коментарі