Економіка України
Подобається

Стало відомо, скільки українські громадяни витрачають грошей на харчування

10/11/2018
Стало відомо, скільки українські громадяни витрачають грошей на харчування

Наші громадяни в середньому витрачають 3086 грн в місяць на продукти харчування. В основному купують м'ясо і рибу, молочні продукти, овочі та хліб.

На м'ясо і рибу витрачають майже 500 грн, молокопродукти – 300 грн, свідчать дані Держстату. В середньому на 174 грн в місяць українці купують овочів, на 153 грн – хліба, на 152 грн – кондитерських виробів. На фрукти, яйця і цукор витрачають менше сотні.

«В середньому на кожного припадає 123 грам фруктів в день. Правильно буде з'їдати до 300 грам. Овочів і картоплі в сумі виходить 493 грам в день. Правда корисніше половину картоплі замінити бобовими – квасолею, горохом. Однак картопля теж потрібна. Вона джерело калію», – зазначає президент асоціації дієтологів Олег Швець.

За його словами, українці багато споживають хліба і кондитерських виробів. Їх норму потрібно скоротити удвічі.

«Норма цукру становить 25 грам в день. Українець споживає 93 грами », – говорить експерт.

З початку осені в Україні подешевшали яблука. Основна причина – хороший урожай. Так, вітчизняні плоди можна купити в роздріб по 6-7 грн за кг, ящиками – по 5 грн за кг. Крім того, доступні груші.
Кілограм в середньому коштує 20-22 грн. Рік тому ціни були на 10-12 грн вище, а асортимент набагато менше. У той же час овочі цієї осені коштують дорожче, ніж рік тому. Картопля в ціні додала 10%. Весь овочевий кошик за рік подорожчав на 34%.


                         



Коментарі