Головні Новини
Подобається

Французька компанія зголосилася перероблювати українське сміття

30/07/2018
Французька компанія зголосилася перероблювати українське сміття

Енергокомпанія з французьким статутним капіталом «Ейнджі» планує побудувати в Україні кілька об'єктів відновлюваної енергетики для виробництва електричної енергії з сміттєвих відходів та біогазу.
 
Як повідомили в прес-службі Держенергоефективності з посиланням на главу відомства С. Савчук за результатами його зустрічі з керівництвом компанії «Ейнджі», українська та французька сторона провели перші переговори, на яких обговорили можливості будівництва кількох станцій для отримання енергії з альтернативних, поновлюваних джерел і розвитку проектів підвищення енергоефективності в населених пунктах країни.
 
На думку французьких партнерів, Україна має високий аграрний потенціал і законодавчі стимули, і тому привертає інвесторів, зацікавлених потенціалом використання біомаси з проектуванням і установкою котелень твердопаливного типу і біотеплоелектроцентралей. Раніше інша французька компанія «Енергтайм» вже встановила в Кам'янці-Подільському унікальну ТЕС на біомасі.
 
Сторони обговорили перспективи виробництва електричної енергії з біогазового палива. Стимулювання розвитку відновлюваної енергетики дає пільговий тариф, встановлений урядом. Також учасники зустрічі обговорили фінансові моделі отримання електроенергії зі сміття, а також український Енергосервіс і розвиток ринку термомодернізації об'єктів.


                         



Коментарі