Економіка України
Подобається

Що буде з економікою України без траншу МВФ

26/07/2018
Що буде з економікою України без траншу МВФ

Без нього виплати за зовнішнім державним боргом протягом наступних двох років опиняються під питанням. Згідно з розрахунків Ради фінансової стабільності України, до складу якої входять Міністерство фінансів України, Національний банк та інші регулятори фінансового ринку, головною загрозою для економічної стабільності нашої країни є відсутність співпраці з Міжнародним валютним фондом.

Зазначається, що наступний транш МВФ є особливо важливий у плані збереження попиту на на українські суверенні зобов’язання в умовах глобальної тенденції виходу інвесторів з активів ринків, що розвиваються.

Крім того, без нього виплати за зовнішнім державним боргом протягом наступних двох років опиняються під питанням.

Також в уряді повідомили, що втрата траншу МВФ загрожує майбутнім запозиченням українського уряду, через втрату репутації надійного позичальника серед інвесторів.

Нагадаємо, наприкінці червня голова комісії Нацбанку Богдан Данилишин заявив, що Україна виконала всі зобов’язання перед МВФ, крім ціни на газ.

Разом із тим, у своїй заяві керуючий директор Міжнародного валютного фонду Крістін Лагард похвалила парламент України за прийняття закону про Вищий Антикорупційний суд, але додала, що уряду України належить зробити багато роботи по боротьбі з корупцією.

Крім того, в. о. міністра фінансів Олена Маркарова заявила, що Україна веде “дуже конструктивні переговори” з Міжнародним валютним фондом, щодо нових цін на газ для населення.


                         



Коментарі