Головні Новини
Подобається

Батьків каратимуть штрафами: Порошенко підписав важливий закон

26/07/2018
Батьків каратимуть штрафами: Порошенко підписав важливий закон

25 липня президент Петро Порошенко підписав закон щодо економічних основ посилення захисту прав дітей на належне утримання

Згідно з цим законом, батьки, які затримують оплату аліментів на півроку з моменту пред'явлення виконавчого листа, будуть каратися штрафами або виконанням суспільно корисних робіт на термін від 120 до 240 годин.

Аналогічно і щодо батьків, які відмовляються утримувати дітей з інвалідністю, важкими ураженнями нервової системи, вродженими вадами розвитку, рідкісними, онкологічними або онкогематологічними захворюваннями, ДЦП, важкими психологічними розладами і т.д.

Крім того, відповідальність буде чекати і батьків, які не забезпечують належні умови життя для своїх неполнолетних дітей. На них можуть накласти штраф у розмірі від 850 до 1700 гривень.

А ще штраф за умисне утримання дитини одним з батьків за кордоном. Він складе розмір від 1700 до 3400 гривень.

Експерти стверджують, що цей закон має багато серйозних проблем. Зокрема, керівник секретаріату міжфракційного депутатського об'єднання «Захист прав дитини» Людмила Волинець стверджує, що повинна бути встановлена ​​відповідальність за порушення всіх прав дитини, а не тільки за невиплату аліментів.

Наприклад, є діти, у яких порушені житлові права. Також новий закон не захищає дітей від насильства в сім'ї.

Нещодавно за несплату аліментів покарали київського бізнесмена Юрія Чернецького – у нього відібрали автомобіль Ferrari. У світі таких всього 900 штук, а в Україні всього одне таке авто. Експерти оцінюють його в два мільйони гривень.

Конфіскат планують продати на аукціоні, а різницю від продажу повернути колишньому власнику. Він – багатодітний батько, розлучився з дружиною, яка заборонила йому після цього бачити сина. І хоча чоловік пропонував їй 15 тис. гривень щомісяця, щоб бачити сина, вона йому відмовила.


                         



Коментарі