Економіка України
Подобається

В Україні зростуть тарифи на воду. Дізнайтеся деталі

24/07/2018
В Україні зростуть тарифи на воду. Дізнайтеся деталі

Подорожчання рідкого хлору в Україні викликав справжній ажіотаж. Через дефіцит очищувача кілька великих міст могли опинитися без води. Потім, «Дніпроазот» збільшили вартість рідкого хлору з 11 тисяч грн за тонну до 47 тисяч з ПДВ.

В уряді заявили про те, що вода подорожчає на 2-3%. Однак, експерти стверджують про збільшення тарифів на водні ресурси в кілька разів.

Віце-президент Асоціації водоканалів України Ольга Бабій заявила, що збільшення тарифів на воду торкнеться всіх міст України, незалежно від розташування і водних ресурсів, які використовуються в конкретному населеному пункті. За попередніми розрахунками, тарифи на водні ресурси виростуть на 2-3%.

Через збільшення ціни рідкого хлору, в уряді задумалися про пошук альтернативного способу очищення води без використання хлору. Віце-президент заявила, що потрібно підключити вчених для пошуку альтернативних очищувачів, використовувати досвід інших країн.

Підприємство «Дніпроазот» 15 липня повністю припинило свою роботу. На підприємстві поставили ультиматум, вимагаючи вирішити питання з тарифами на газ або збільшити вартість виробленого продукту.


                         



Коментарі