Економіка України
Подобається

“Ціни істотно піднімуться!”: Нова хвиля подорожчань в Україні

21/07/2018
“Ціни істотно піднімуться!”: Нова хвиля подорожчань в Україні

Актуальним як ніколи стало питання про подорожчання. Чим частіше ми користуємося послугами громадського транспорту, тим більше помічаємо обурених українців, яких засмучує підвищена в два рази ціна за проїзд.

Але давайте розглянемо це питання детальніше, адже тролейбуси і метро – не єдині, хто потрапив під хвилю подорожчань.

В Україні зріджений паливо починає стрімко дорожчати. За літр авто-газу потрібно віддати 14 гривень. А колись за ці гроші ми могли б заповнити практично половину паливного бака … За останню добу ціна авто-газу зросла на десять, а місцями – на шістдесят копійок за літр. Експерти вважають, що це пов'язано з планами адміністрації США відкрити американські нафтові резерви.

Найгіршими дорогами в Україні можуть «похвалитися» Черкаська і Миколаївська області. Укравтодор повідомляє, що всього 5% українських доріг не потребують ремонту, інші, на превеликий жаль, треба терміново рятувати. За минулий рік дорожникам вдалося відремонтувати лише 1,5% автотрас. Скільки тоді років буде потрібно країні, для того що б мрії українців про ідеальних дорогах збулися?

Що ж подорожчає ще? Привіт всім користувачам Інтернету. Так, скоро ціна за Інтернет становитиме близько 40 гривень. Такі сумні прогнози дають представники IT-ринку. Причинами такого зростання тарифів стали великі витрати на персонал, дороге обладнання і його обслуговування. У зв'язку з цим, ціна за Інтернет-послуги, швидше за все, збільшитися в Києві, Харкові та Маріуполі. Подорожчання такого роду можна очікувати вже з осені. Провайдери стверджують, що з 2019 року ціна за використання Інтернету буде близько 250 гривень.

Як кажуть в народі, українці продовжують працювати на аптеки. За останніми даними, аптекарі почали заробляти ще більше. Ні, це не перебільшення. Тільки за 2018 рік товарообіг в аптеках зріс на 36%, а це практично на половину більше ніж за аналогічний період минулого року. Ліків в 2018 було продано більше ніж на 43 млрд гривень.

Ціна за проїзд в громадському транспорті не перестане рости – в цей раз в Чернівцях. Місцева влада прийняла рішення підняти ціну за квиток на тролейбус з 2 до 3 гривень. Але якщо ви звикли користуватися проїзними – для вас хороша новина. Ціна однієї поїздки за проїзним становитиме 2 грн. 50 коп. Також подорожчає ціна за проїзд у Вінниці.

Так що всім українцям хочемо побажати запастися нервами і терпінням і почати діставати свої заощадження «на чорний день», адже, хто його знає, на які ще послуги може вирости ціна.
 


                         



Коментарі