Головні Новини
Подобається

Кардинальна реформа “Укрзалізниці”: названі терміни суттєвих змін

20/07/2018
Кардинальна реформа “Укрзалізниці”: названі терміни суттєвих змін

Міністр інфраструктури Володимир Омелян виступив за те, щоб "Укрзалізниця" відмовилася від використання плацкартних вагонів

Відповідний тип вагонів може зникнути в Україні як вид уже в найближче десятиліття, заявив глава Мінінфраструктури в ефірі телеканалу "Прямий".

"Я б дуже хотів, щоб плацкартний вагон як явище взагалі зник в Україні. З огляду на те, наскільки швидко реформується" Укрзалізниця ", це ще, мабуть, займе 5-10 років", – зазначив Омелян.

Нагадаємо, в Україні з 1 червня підвищилися тарифи на пасажирські перевезення на поїздах "Укрзалізниці" на 6% через настання літнього сезону. Протягом року компанія регулярно підвищувала або знижувала ціну проїзду відповідно до різних календарних періодів.

Як повідомлялося раніше , на думку аналітиків, інфраструктура компанії "Укрзалізниця" знаходиться в жалюгідному стані, коли ресурс радянських часів буде вичерпано, залізничні перевезення зупиняться.

"Сьогодні "Укрзалізниця" перебуває в жахливому стані і по суті витрачає той ресурс, який роками, ще з СРСР, був напрацьований. На жаль, ресурс не гумовий, він буде з'їдений – і УЗ просто стане. До цього все і йде", – заявив колишній заступник міністра.

За оцінками Шульмейстера, сьогодні інфраструктура "Укрзалізниці" зношена на 90%.


                         



Коментарі