Економіка України
Подобається

Підвищення пенсій: Які категорії українців перші в черзі

10/07/2018
Підвищення пенсій: Які категорії українців перші в черзі

Нещодавно прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявив, що підвищення пенсій в Україні вже відбувається автоматично – без маніпуляцій і виключно на основі законодавчих норм і можливостей бюджету, і триватиме надалі.

Віце-прем'єр-міністр України Павло Розенко розповів, які категорії українців перші в черзі на підвищення пенсій.

Також він зазначив, що питання підвищення пенсійних виплат безпосередньо залежить від наявності ресурсу.

За словами Розенка, в Україні спостерігається позитивна динаміка надходжень до Пенсійного фонду: отримано на 3 млрд гривень більше, ніж планувалося на початку 2018 року. Але багато що залежатиме від того, чи вдасться підвищити в країні мінімальну зарплату до 4 200 гривень – це дало б додатковий ресурс Пенсійному фонду. Після підвищення прожиткового мінімуму і мінімальних пенсій чорнобильці і люди з великим трудовим стажем, але низькими зарплатами, будуть першими в «черзі» на підвищення пенсії.

"Найбільш гостро сьогодні стоїть питання для чорнобильців. І треба врахувати одну з головних проблем пенсійної реформи: дуже малу надбавку до пенсії отримали люди з великим трудовим стажем (35-45 років), але малою заробітною платою. Ми працюємо, і президент звертався до уряду, і глава уряду це обіцяв, що все-таки питання великого стажу і маленької зарплати повинно бути розглянуте", – підкреслив він.

За словами міністра, в даний час Мінсоцполітики готує відповідні розрахунки і пропозиції.

"На мій погляд, це питання дуже болюче. Це не наша влада винна в тому, що люди тоді отримували мінімальну зарплату. Але ми не можемо пройти повз цієї проблеми і все-таки треба це питання врахувати і зробити для цих людей якусь окрему програму ", – додав Розенко.


                         



Коментарі