Економіка України
Подобається

“Заради отримання субсидій”: У Харкові масово розлучаються пенсіонери

05/07/2018
“Заради отримання субсидій”: У Харкові масово розлучаються пенсіонери

У Лозовій (Харківська область) через нові правила оформлення субсидій державну допомогу втратили 6 тисяч сімей. Щоб відновити субсидію, подружжя масово подають на розлучення.

Згідно з новими правилами, субсидії не надають сім'ям, в яких чоловік і дружина зареєстровані за різними адресами – сукупний дохід подружжя тепер враховують в обох місцях. Тому пари, яким більше 50 років, подають по 10 заяв на день на розлучення.

Популярне: “Нові правила безвізу від Євросоюзу”: Що це означає для українців

«Люди знаходять вихід з цієї ситуації – подають заяву на розлучення, і ці випадки у нас частішають», – заявила начальник Лозівського міського Управління праці та соцзахисту населення Вікторія Кіпкало.

За її словами, для отримання субсидії непрацюючий член сім'ї повинен або бути безробітним і стояти на обліку в Службі зайнятості, або за 2 місяці до початку отримання субсидії починати платити за себе єдиний соціальний внесок в розмірі 1639,12 грн щомісяця весь період її нарахування. Держава автоматично нараховує їм дохід у розмірі 5 100 грн (три прожитковим мінімуму).

Місцеві жителі обурені новими правилами і тим, що суми виплати зменшуються. Для вирішення цієї проблеми в Лозовій протягом 10 днів в місті створять спеціальну комісію.

Нагадаємо, нові правила надання субсидій почали діяти в Україні з 1 травня. У Мінсоцполітики заявляють, що програма є соціально справедливою і більш адресною.


                         



Коментарі