Головні Новини
Подобається

Новий законопроект для нетверезих водіїв. Як пропонують карати

05/07/2018
Новий законопроект для нетверезих водіїв. Як пропонують карати

Верховна Рада прийняла в першому читанні новий законопроект що стосується смертності на дорогах. За законопроект №7064 проголосували 240 депутатів.

Документ передбачає внесення до Кримінального кодексу нової статті № 286-1 про порушення ПДР нетверезим чоловіком. Так, якщо нетверезий водій порушив правила дорожнього руху і це призвело до тяжких тілесних ушкоджень потерпілого, смерті людини або декількох людей, пропонується ввести покарання у вигляді позбавлення волі на термін 8-10 років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до 10 років.

Якщо, не дивлячись на заборону людина сіла за кермо машини – їй загрожує позбавлення волі на строк 5 років з позбавленням права керувати довічно.

Фракція "Самопоміч" підтримала законопроект, зазначивши, що необхідно також на державному рівні збільшити фінансування програм, спрямованих на пропаганду здорового способу життя.

Популярно: “Нові правила безвізу від Євросоюзу”: Що це означає для українців

"37% ДТП було скоєно в стані алкогольного сп'яніння. У 2017 році Україна увійшла в топ-3 країн за рівнем вживання алкоголю. Ми втрачаємо працездатне населення, ми повинні боротися за здоровий спосіб життя. Фракція" Самопоміч "пропонує збільшити фінансування фізкультури і спорту, боротися з безробіттям і корупцією в правоохоронній та судовій системі ", – вважає Ганна Романова.

Народний депутат Олег Мусій запропонував врахувати до другого читання медичний аспект проблеми.

"Алкоголіки – хворі люди, їх же не можна довічно тримати у в'язниці. Наприклад, відома фігуристка Оксана Баюл була спіймана в Америці п'яною за кермом, і вона пройшла тримісячну реабілітацію в лікарні. Ми просимо передбачити в законі обов'язкову реабілітацію і лікування тих, кого спіймали п'яними за кермом ", – запропонував позафракційний нардеп Мусій.


                         



Коментарі