Головні Новини
Подобається

Все зміниться: з 1 вересня українців чекають нововведення на дорогах

03/07/2018
Все зміниться: з 1 вересня українців чекають нововведення на дорогах

Нововведення для українських автомобілістів вступить в силу з 1 вересня – дороги стануть розмічати за євростандартом. Це означає, що смуги стануть вже на півметра.

Про це повідомив заступник міністра  Лев Парцхаладзе, передає "Сегодня".

Звільнену частину траси планують віддати велосипедистам або громадському транспорту. Вузькі смуги повинні змусити водіїв їхати з меншою швидкістю, а значить, знизять ймовірність ДТП. У той же час фахівці з безпеки дорожнього руху побоюються, що ситуація призведе до зворотних наслідків – побільшає аварій і смертей серед велосипедистів.

ПОПУЛЯРНЕ: Які штрафи будуть за несплату аліментів

Зміни торкнуться міських вулиць: на магістралі міського значення з безперервним потоком руху (наприклад, Столичне шосе в Києві) ширина кожної смуги стане не 3,75, а 3,5 м, на менш завантажених вулицях – 3 м (зараз 3,5 м) на більш дрібних вулицях – 2,75 м (зараз 3 м).

"У нових будівельних нормах по вулицях і дорогах ми адаптували ці норми до європейських, відповідно звузивши ширину смуг руху при проектуванні і будівництві доріг. Європейська практика показує, що дороги з меншою шириною смуги руху – 3-3,25 м – підсвідомо спонукають водіїв їхати з меншою швидкістю ", – вважає Парцхаладзе.

Всі нові траси і  ті, що ремонтуються будуть будуватися вужчими, а на наявних  зроблять нову розмітку, Виділивши двосторонню доріжку для велосипедистів, мінімальна ширина якої повинна бути 2,5 м.

Як повідомлялось, Україна  не може повністю скасувати процедуру розмитнення автомобілів на європейській реєстрації, так як після цього державний бюджет буде недоотримувати величезні суми.


                         



Коментарі