Технології
Подобається

Новий медичний винахід вчених сколихнув Мережу

30/06/2018
Новий медичний винахід вчених сколихнув Мережу

Швидкий і дешевий метод незабаром замінить живих людей в поліклініках.

Дослідники з Університету Рутгерса повідомили про новий виток досліджень в галузі робототехніки. Створено робота-лаборант, який уміє брати кров і проводити її аналіз. Особливість новинки полягає в тому, що механізм дозволяє максимально перевести процедуру здачі аналізів в автоматичний процес.

Популярне: Заробіток в інтернеті: найбільш затребувані професії у всесвітній павутині

Дослідники також розробляють автоматизоване роботизовані пристрій для більш швидкого тестування крові. Цей агрегат здатний дати швидкі результати, потенційно покращуючи робочий процес в лікарнях та інших установах, пов'язаних зі здоров'ям, щоб дозволити лікарям-практикам витрачати більше часу на лікування пацієнтів. У журналі «TECHNOLOGY» опубліковано повний опис роботи.

«Це пристрій являє собою священний Грааль в технології тестування крові. Інтегруючи мініатюрні роботизовані і мікрофлюідних (lab-on-a-chip) системи, ця технологія поєднує в собі широту і точність традиційного аналізу крові та лабораторного тестування зі швидкістю і зручністю тестування точки догляду », – повідомили вчені.

Діагностичне тестування крові є найбільш часто виконуваної клінічної процедурою в світі і впливає на більшість медичних рішень, прийнятих в лікарнях і лабораторіях. Але успішність ручного відбору зразків крові залежить від кваліфікації лікарів і фізіології пацієнтів, і майже всі результати тестів надходять з централізованих лабораторій, які обробляють велику кількість зразків і використовують трудомісткі аналітичні методи.


                         



Коментарі