Головні Новини
Подобається

Нардепи хочуть скасувати ще один податок. Уже зареєстрували законопроект

26/06/2018
Нардепи хочуть скасувати ще один податок. Уже зареєстрували законопроект

В ВР зареєстрували законопроект щодо відміни оподаткування на нежитлові приміщення, що є у власності селян.

Народні депутати можуть скасувати податок на свинарники, курятники та інші нежитлові приміщення, що належать селянам за правом власності. Відповідний законопроект зі змінами до Податкового кодексу зареєстрували в парламенті.

ПОПУЛЯРНЕ: “Приїжджатиме за 4 хвилини, а надавати допомогу зможе навіть водій”: Що потрібно знати про реформування швидкої

В пояснювальній записці до проекту закону йдеться, що останніми роками Державна фіскальна служба України приймає протиправні рішення про визначення податкового зобов'язання з податку на нерухоме майно, яке перебуває у власності фізичних осіб, відмінне від земельної ділянки, оскільки нерухоме майно, яке належить фізичним особам на праві власності, не є об'єктом оподаткування, оскільки використовується позивачем безпосередньо у сільськогосподарській діяльності.

Підставами для надання податкових пільг є особливості, що характеризують певну групу платників податків, вид їх діяльності, об'єкт оподаткування або характер та суспільне значення здійснюваних ними витрат.

Платник податків вправі використовувати податкову пільгу з моменту виникнення відповідних підстав для її застосування і протягом усього строку її дії.

Автори законопроекту зазначають, що виходячи з положень Державного класифікатора будівель та споруд ДК 018-2000, затвердженого наказом Держстандарту України від 17.08.2000 р. № 507, будівлі сільськогосподарського призначення, лісівництва та рибного господарства включають в себе будівлі для використання в сільськогосподарській діяльності, наприклад, корівники, стайні, свинарники, кошари, кінні заводи, собачі розплідники, птахофабрики, зерносховища, склади та надвірні будівлі, підвали, винокурні, винні ємності, теплиці, сільськогосподарської силоси та інше.

Таким чином, нежитлове приміщення, що належать фізичним особам на праві власності, не є об'єктом оподаткування, оскільки використовуються фізичними особами безпосередньо у сільськогосподарській діяльності, як сільськогосподарським товаровиробником шляхом розведення свиней та корів.


                         



Коментарі