Економіка України
Подобається

Ще один банк ліквідують через неплатоспроможність. Дізнайтесь який

20/06/2018
Ще один банк ліквідують через неплатоспроможність. Дізнайтесь який

Національний банк вирішив відкликати банківську ліцензію та ліквідувати банк «Юнісон».

Про це повідомляє прес-служба НБУ.

Зазначається, що ліквідувати установу запропонував Фонд гарантування вкладів фізичних осіб.

Популярне: Наскільки можуть підняти мінімальну зарплату

Як повідомляє «Радіо Свобода», у квітні 2016 року банк «Юнісон» віднесли до категорії неплатоспроможних. У НБУ зауважили, що банк «Юнісон» став другим банком (після банку «ТК Кредит»), виведеним з ринку через непрозорість структури власності.

Регулятор неодноразово попереджав, що банки, які не приведуть свою структуру власності у відповідність до вимог щодо її прозорості, виводитимуться з ринку.

Станом на квітень 2016 року акціонерами банку «Юнісон» були 11 компаній, зареєстрованих у Республіці Кіпр, жодна з яких не володіла часткою 10% або більше статутного капіталу банку. У кожній компанії був один кінцевий бенефіціарний власник – фізична особа.
    
«Юніон Стандарт Банк» — таку назву отримав у 2013 році Катеринославський Комерційний Банк в результаті зміни акціонерів і ребрендингу. Банк працює на банківському ринку України, починаючи з 1994 року, і за цей час змінив кілька назв. Сьогодні ПАТ «Юніон Стандарт Банк» — універсальний банк, який надає основні види банківських послуг як фізичним, так і юридичним особам. Банк належить до 4-ї групи банків відповідно до класифікації НБУ, а також є членом Асоціації Українських Банків та Фонду гарантування вкладів фізичних осіб.


                         



Коментарі