Технології
Подобається

Платіжні картки змінюють принцип дії

20/06/2018
Платіжні картки змінюють принцип дії

Оператори платіжних систем Visa і MasterCard планують підвищити рівень безпеки платежів, здійснюваних за допомогою банківських карт. Компанії тестують сенсор відбитка пальців, який буде знаходитися безпосередньо на пластиковій картці.

Якщо карта украдена або підроблена, зловмисник не зможе нею скористатися на терміналі, касі, навіть якщо для здійснення оплати йому не потрібно вводити PIN-код – система не дасть зробити платіж, оскільки відбиток пальця не буде відповідати зразку, який реальний власник карти залишив при отриманні карти і її активації.

Популярне: Порошенко підписав важливий закон про військову службу. Тепер все зміниться

Таким чином оператори платіжних систем мають намір протистояти зростанню кваліфікації зловмисників. Пов'язано це в першу чергу з підвищенням майстерності злочинців і зростанням випадків шахрайства з картами.

Видання повідомляє з посиланням на джерела в банківській сфері, що перспективи широкого поширення поки знаходяться під питанням, оскільки американські банки в останні кілька років вже витратили близько $ 1 млрд на випуск нових карт з чіпами. Втім, відзначають експерти, у міру поширення сервісів безконтактної оплати з використанням технології перевірки відбитків пальців типу Android Pay або Apple Pay як клієнти, так і банки можуть змінити свою думку до нових картах.
 


                         



Коментарі