Економіка України
Подобається

Уже влітку українців очікують нові тарифи на комуналку

28/05/2018
Уже влітку українців очікують нові тарифи на комуналку

У найближчі літні місяці українці очікують змін, як на підвищення прожиткового мінімуму, так і на ряд спірних нововведень в сфері обліку тепла і телемовлення.

Таким чином, з першого червня 2018 року "Нафтогаз" підвищить тарифи для промислових споживачів. Ціна на газ зросте до 9 952,8 грн (з ПДВ) за тисячу кубів, тобто підніметься на 8,9%. Це розцінки для промислових підприємств, які закуповують більше 50 тис. Кубів на місяць по передоплаті. Для інших тарифи виростуть до 10 893,6 грн за тис. Кубів, тобто на 8,5%.

Популярне: Подбати про захист вразливих споживачів: Що в Україні може бути з тарифами на газ

Також зміни спостерігаються в Нацбанку, який продовжує позбавлятись від монет і з першого липня перестане карбувати монети номіналом 1, 2, 5 і 25 копійок. Вони залишаться в обігу, але поступово будуть вимиватися з нього завдяки округленню чека. Округляти будуть загальну суму покупки, тобто підсумковий чек.

Нагадаємо, в Україні спостерігається підвищений ріст заборгованості за житлово-комунальні послуги. Як заявляє Рева, підняття української заборгованості за використання населенням житлово-комунальних послуг 4 травня досяг планки в приблизні 40 млрд гривень.


                         



Коментарі