Економіка України
Подобається

Зовнішній ринок ягід: найдорожчі і аутсайдери

26/05/2018
Зовнішній ринок ягід: найдорожчі і аутсайдери

Пропозиція лохини на українському ринку збільшується уже який рік поспіль, при цьому, в поточному сезоні ягода так і залишиться найдорожчою з усього сегмента, а її виробники в черговий раз будуть робити акцент на продажах на зовнішні ринки.

Про це сказав керівник проекту «АПК-Інформ: овочі і фрукти» Олександр Хорєв.

Популярне: Пенсії прив’яжуть до зарплати: Якого підвищення очікувати українцям

Фахівець також зазначив, що високі ціни на суницю садову в минулому році знову привернули увагу садівників до цієї культури, що в сукупності зі сприятливими погодними умовами призведе до значного збільшення врожаю. Виробництво малини, за прогнозами проекту, також зросте, в тому числі, за рахунок вступу в плодоношення нових насаджень.

«У той же час головним аутсайдером ягідного ринку залишається смородина. Цей сегмент можна назвати досить стійким. Виробники не виявляють особливої ​​зацікавленості у вирощуванні цієї культури, адже споживання смородини досить невелике, а головними покупцями виступають переробники », – зазначив Олександр Хорєв.

Аналітик підкреслив, що Україна стає все більш потужним гравцем на міжнародному ринку ягід. Нинішній ягідний сезон в Україні може відзначитися, як відкриттям нових експортних можливостей для виробників, так і зміною лідерів на ринку в цілому.
 


                         



Коментарі