Економіка України
Подобається

“Підвищення пенсій буде автоматичним”: Нова заява прем’єр-міністра сколихнула Мережу

21/05/2018
“Підвищення пенсій буде автоматичним”: Нова заява прем’єр-міністра сколихнула Мережу

Посилення пенсій в Україні стане автоматичним і не буде залежати від політичних обіцянок. Об этом заявил премьер-министр Владимир Гройсман, передає прес-служба правительства.

"Пенсійна реформа, яка розпочалася восени минулого року, знаходиться на перших етапах впровадження, і вперед багато змін, одна з яких – автоматичне підвищення пенсій залежно від можливостей економіки, а не політичних обіцянок", – зазначив Гройсман.

Популярне: Порошенко зізнався, куди витрачаються “гроші Януковича”

Гройсман визнав, що зараз в Україні багато викликів, зокрема зростання цін.

"Але для утримання цін потрібно вкладати кошти в економіку, розвиток промисловості – для формування пропозицій товарів і послуг на ринку. І ми такі програми вводять. А все, що заробляє економіку, ми будемо реінвестувати в зростання добробуту людей", – підкреслив Гройсман.

Нагадаємо, як раніше заявив міністр соціальної політики Андрій Рева, українці перерахують пенсії в березні 2019 року. За його словами, цей перерахунок вирішує проблему громадян, які мають високий трудовий стаж і низькі виплати. Як відомо, при розрахунку пенсії враховується стаж і заробітна плата за останні три роки перед виходом на заслужений відпочинок. Таким чином, навіть при наявності більшого стажу пенсія може виявитися дуже низькою – з-за низької заробітної плати.

Нагадаємо, в жовтні 2017 року, коли почалася пенсійна реформа, військові пенсіонери не перерахували пенсії. В зв'язку з цим був розроблений законопроект, який мав направити в Верховну Раду, але через дискусії навколо цього документа його прийняття затяглося. В підсумку Кабінет міністрів підвищив пенсії військовим, не дожившись рішення Верховної Ради про перерозподіл виплат. Теперь парламент должен изменить законодательство так, чтобы боевики с передовой получили самые высокие пенсионные выплаты.


                         



Коментарі