Економіка України
Подобається

У Раді пропонують збільшити українцям зарплати. Дізнайтесь за рахунок чого

19/05/2018
У Раді пропонують збільшити українцям зарплати. Дізнайтесь за рахунок чого

Якщо перекрити контрабанду на митниці – будуть кошти на підвищення зарплат.

На цьому Олег Ляшко наголосив в ефірі телеканалу «112-Україна», – повідомляє прес-служа РПЛ.

«Незважаючи на те, що парламент 3 роки тому проголосував мій закон про заборону експорту лісу-кругляку, масова контрабанда продовжується. І люди у західних областях це бачать. Прем`єр розказує, що у нього серце відкрите, і це слава Богу. Але від обіцянок треба переходити до діла: перекрити контрабанду і до бюджету плюс 5 мільярдів доларів. От вам і можливість підняти мінімальні і загалом зарплати по країні», – пояснив лідер Радикальної партії.

Популярне: Як законно зменшити комуналку: Адвокати розповіли, як українцям можна зекономити на виплатах

Народний депутат зазначив, що команда Радикальної партії постійно розповідає уряду, де взяти кошти на підвищення зарплат і соціальну сферу, але їх не чують.

«Вони ж не знають, де гроші взяти – ми їм весь час кажемо. На жаль, вони глухі. Може серця у них і відкриті, тільки вуха закладені. І прочистити їх добре треба, щоб вони чули раціональні пропозиції, які дадуть українцям можливість стати сильнішими і відродити українську економіку. Наша пропозиція – радикальна зміна економічної політики. Минулого року з України продали 42 мільйони тонн зернових і заробили 3 мільярди доларів. А якби вряд стимулював агропереробку на селі і заборонив продаж сировини чи хоча б встановив аграрно-сировинний збір за кожну тонну зерна, ми б отримали 13 мільярдів доларів. Ось вам гроші на підвищення зарплат і пенсій. А ключове – не треба буде ходити за кредитами до МВФ», – пояснив Ляшко.

Політик переконаний, ціна кредитів Міжнародного валютного фонду – знищення української економіки.

«Влада зараз хоче взяти мільярд доларів кредиту. За це вони землю продають, пенсійний вік підвищують, беруть зобов’язання ціну на газ піднімати. Натомість, мільярдні потоки контрабанди і торгують сировиною. А там, де продають сировину і дешеву робочу силу – завжди бідність. Ще одне джерело доходу до бюджету – радикальне зниження ставок по кредитам. Сьогодні Національний банк перетворився у філіал МВФ. Вони навмисне тримають високу облікову ставку, як наслідок – наші виробники можуть брати кредити під 25-30%. Ми одразу на старті програємо іноземним конкурентам, бо у них кредити під 3%, а у нас – під 30%. І ми конкуруємо виключно за рахунок дешевої робочої сили. Саме тому МВФ і ставить нам завдання: ціну на газ підняти до 11 тисяч гривень за тисячу кубів, а зарплат піднімати не можна. А як людям платити за той газ і дітей годувати, коли мільйони живуть на 3-4 тисячі гривень зарплати? Тому Нацбанк має бути не філією МВФ, а вести самостійну політику і спити розвитку економіки», – підсумував Ляшко.

Нагадаємо, раніше в ефірі телеканалу політик заявив, що місце розташування Адміністрації Президента є несприятливим, тому його потрібно змінити.


                         



Коментарі