Головні Новини
Подобається

Новий проект енергоефективності: що він дасть Україні

22/04/2018
Новий проект енергоефективності: що він дасть Україні

Новий проект допоможе Україні перейти на більш сучасну модель споживання та обліку енергії

Україна, Міжнародна фінансова корпорація, Європейський Союз і Німеччина підписали у Вашингтоні договір про створення фонду для підвищення енергоефективності в Україні. Про це повідомляє Урядовий портал.

"Сьогодні ми запустили важливий проект, який стане одним з головних інструментів для досягнення енергоефективності в нашій країні. … Новий проект допоможе Україні перейти на більш сучасну модель споживання та обліку енергії. Проект також сприятиме створенню близько 75 тисяч нових робочих місць для інженерів , будівельників і працівників енергетичної галузі ", – зазначив на церемонії підписання міністр фінансів України Олександр Данилюк.

Зате комісар ЄС з питань Європейської політики сусідства та переговорів щодо розширення Йоханнес Хан заявив, що заходи для енергоефективності в українських будинках матимуть безпосередній вплив на повсякденне життя українців і стимулювати розвиток економіки.

Популярне:Соцопитування показали скільки українців відкладають гроші на пенсію

За словами виконавчого директора МФК Філіпа Ле Уору, таке партнерство дає можливість "використовувати державні кошти для залучення ресурсів приватного сектора і збільшення інвестицій в заходи, які запобігають зміна клімату і підвищують енергоефективність в Україні".

А федеральний міністр Німеччини з охорони навколишнього середовища, збереження природи і ядерної безпеки Свен Шульце назвала енергоефективність інвестиціями в майбутнє.

"Вона підвищує безпеку, створює робочі місця і покращує стан навколишнього середовища. Створення ФЕЕ допоможе Україні перетворити дотації в інвестицію і знизити тиск на державний бюджет", – заявила німецький урядовець.

Підписана угода спрямована допомогти Україні зменшити енергетичні втрати в житловому секторі та скоротити викиди парникових газів. Ресурси з цього багатостороннього фонду будуть внесені до Фонду енергоефективності України для проведення енергоефективних заходів в багатоквартирних будинках.

Згідно з угодою на початковому етапі під керуванням МФК буде перебувати до 53 млн євро фінансування, наданого ЄС і Німеччиною.

 


                         



Коментарі