Головні Новини
Подобається

Вже з 1 липня! Тютюнові вироби маркуватимуть по-новому

12/04/2018
Вже з 1 липня! Тютюнові вироби маркуватимуть по-новому

В Україні з 1 липня 2018 року буде запроваджено нові акцизні марки для тютюнових виробів. Зміна не торкнеться сигарет з фільтром і без фільтра, цигарок.

Популярне: Спадкування майна померлих родичів: юристи розповіли про поширені помилки, які роблять українці

Відповідну постанову прийняв Кабінет міністрів України 4 квітня.

Документ вступає в силу з дня його опублікування, крім підпунктів 2 і 3 пункту 1, пункту 3, які вступають в силу з 1 липня 2018 року.

Виготовити марки нового зразка мають до 25 червня. Забезпеченням процесу доручено зайнятися Державної фіскальної службі (ДФС).

Також зміни внесено в положення про виготовлення, зберігання, продаж марок акцизного податку та маркування алкогольних напоїв і тютюнових виробів.

Зокрема, зразки марок розробляються Мінфіном разом з ДФС, МЕРТ, СБУ, МВС, Мін'юстом і затверджуються Кабміном.

Марка для алкогольних напоїв, крім виноробної продукції (лікеро-горілчана продукція), вітчизняного виробництва проводиться в зеленій колірній гамі; алкогольних напоїв, які є виноробною продукцією, вітчизняного виробництва – червоною; напоїв, крім виноробної продукції (лікеро-горілчана продукція), імпортного виробництва – фіолетового; напоїв, які є виноробною продукцією, імпортного виробництва – помаранчевої.

Марка для тютюнових виробів вітчизняного виробництва з фільтром і без фільтра (цигарки) – зеленої, для інших тютюнових виробів вітчизняного виробництва – помаранчевої, для тютюнових виробів імпортного виробництва з фільтром і без фільтра (цигарки) – синій, для інших тютюнових виробів імпортного виробництва – бордовою кольоровій гамі.

Нагадаємо, з 1 січня в Україні на 30% підвищився акциз на тютюнові вироби. Крім того, з кожним роком у майбутньому акциз буде підвищуватися на 20%, поки не досягне європейського рівня в €90 за тисячу сигарет.


                         



Коментарі