Головні Новини
Подобається

Як оформити допомогу на дитину у 2018: Усе що необхідно знати

15/03/2018
Як оформити допомогу на дитину у 2018: Усе що необхідно знати

Протягом декількох останніх місяців в системі соціальних виплат відбулися деякі змін, проте знають про них далеко не всі пільгові категорії.

Популярне: Спокійно! Правила поховання в Україні не змінилися. Роз’яснення


Стабільною лишається хіба що компенсація на народження дитини – становить 41 280 гривень, ділиться на кілька етапів, і не залежить від кількості дітей у родині.

Як оформити виплати?

Спочатку потрібно подати пакет документів в соціальні служби. За 2-3 місяці батьками виплачують до 10 тисяч гривень щомісяця, потім – по 860 гривень. Якщо виховуєте дитину самостійно, відправляйтеся до територіального органу Управління по соціальному захисту, візьміть із собою паспорт громадянина України; свідоцтво про народження дитини та його копію, а також заповнену на місці заяву встановленого зразка.

Оформіть банківську картку, на яку будуть перераховуватися гроші, і залиште соціальному працівнику її реквізити. 

Допомога матерям-одиначкам

Можете претендувати за підтримку держави у тому випадку, якщо на одного члена сім'ї припадає сума, яка не дотягує до прожиткового мінімуму (1700 гривень). Вирахувати суму можна виходячи з з різниці між 100% прожиткового мінімуму, установленого для дитини відповідного віку та загальним прибутком родини.

Діти до 6-річного віку отримують 1492 грн, від 6 до 18 років – 1860 грн, від повноліття і до 23 років – 1762 грн. Але якщо вони навчаються на бюджеті, тоді держава виплати призупиняє.

Допомога на дітей, які народилися на тимчасово окупованих територіях


Мова йде у першу чергу про народжених в Криму, а також на територіях, окупованих "ЛНР" і "ДНР". Опікуни повинні звернутися до органу соціального захисту за місцем їх поточної реєстрації в Україні.

Документи не матимуть юридичної сили, поки стоїть штамп реєстрації "ДНР", тому поспішайте переоформити все за правилами.

Допомога малозабезпеченим сім'ям

Під закон підпадають родини із сукупним доходом  нижче встановленого прожиткового мінімуму, враховується майновий стан сім'ї, зайнятість і так далі.

Гарантований мінімум на 2018 рік для розрахунку допомоги наступний:

для працездатних осіб – 370,02 грн;

– для осіб, які втратили працездатність, та інвалідів – 1373 грн;

– для дітей до 6 років – 1268,20 грн;

– для дітей від 6 до 18 років – 1581 грн;

– для дітей від 18 до 23 років (за умови навчання) – 1497,7 грн.


                         



Коментарі