Головні Новини
Подобається

Кількість одержувачів субсидій буде скорочуватись – Зубко

14/03/2018
Кількість одержувачів субсидій буде скорочуватись – Зубко

Кількість одержувачів субсидій в Україні буде скорочуватися в міру впровадження заходів енергоефективності та підвищення доходів населення.

Популярне: Як дізнатися про зарплату і стаж не виходячи з хати: покрокова інструкція

Про це розповів віце-прем'єр-міністр, міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко.

"Будуть рости доходи – буде зменшуватися кількість тих, хто отримує субсидії. Ми рухаємося в напрямку енергоефективності, щоб дійсно заощадити споживання енергії і таким чином зменшити кількість людей, які потребують субсидії", сказав глава Мінрегіонрозвитку.

Він також зазначив, що чинна система субсидій не заохочує їх одержувачів економити енергоресурси.

"Часто активні жителі, які проживають в одному будинку з людьми, які отримують субсидії і не мотивовані вкладати в енергоефективність, не можуть прийняти рішення про залучення кредитних коштів на енергоефективну програму", – підкреслила Зубко.

Для того, щоб отримувачів субсидій стало вигідно економити ресурси, уряд впроваджує монетизацію субсидій, на останньому етапі якої споживачі зможуть направити зекономлені кошти на покриття кредитів на підвищення енергоефективності.


                         



Коментарі