Головні Новини
Подобається

Оформлення біометричних паспортів: з якими проблемами найчастіше стикаються українці

10/03/2018
Оформлення біометричних паспортів: з якими проблемами найчастіше стикаються українці

З якими проблемами до сих пір стикаються українці, які бажають оформити біометричний паспорт для безвізових поїздок в Європу.

Популярне: З 15 березня українці тижнями не зможуть поховати померлого : нові правила захоронення


Мільйони і черга
У 2017 році біометричні паспорти отримали 4 млн осіб, повідомив глава Держміграційної служби Максим Соколюк. Для порівняння, в 2016-му документи отримали трохи більше 1,5 млн українців. Разом з тим в ДМС  зізналися, що сьогодні з видачею паспортів до сих пір не все гладко через черги. Цю інформацію підтвердили і на держпідприємстві "Документ", яке приймає і оформляє заяви на видачу паспортів. Однак в обох організаціях причину черг не назвали – запропонували звернутися в поліграфкомбінат "Україна", який друкує паспорти. Однак жоден з телефонів комбінату, зазначених на його сайті, не відповідав.


Очікування і хабарі

Минулого місяця поліція затримала 8 співробітників ДМС, які видавали біометрику в обхід черги. За даними поліції, чиновники вимагали 3000 грн за оформлення документа в 22-денний термін і 11 тис. грн – за 1-2 робочих дні.
 

Допоможе нове обладнання
Спікер ДП "Документ" Володимир Поліщук розповів , що очікує рішення проблеми черг найближчим часом. За його словами, до оформлення паспортів за 7 і 20 днів дозволить повернутися нове обладнання, яке поліграфкомбінат "Україна" закупив в січні цього року. Перший віце-прем'єр Степан Кубів додав, що обладнання вирішить проблему технічного виготовлення закордонних паспортів і це дозволить протягом 2-3 місяців поступово повернутися до планової видачі.


                         



Коментарі