Головні Новини
Подобається

Грип атакує: у МОЗ розказали, як вберегтись від вірусу

17/02/2018
Грип атакує: у МОЗ розказали, як вберегтись від вірусу

Після атаки кору українців  косить нова халепа. Все більше людей звертаються до лікарів через грип, підступний вірус вже убив кількох осіб, серед яких є діти.

Популярне: Без “газових накруток”: тепер за додаткові платежі для населення штрафуватимуть

Як стверджують лікарі, найбільш небезпечний період, з високою ймовірністю зараження і ускладнень триватиме приблизно до початку березня, потім пік пройде.


Епідпоріг у багатьох областях перевищено на 16,8%. За минулий тиждень на грип та ГРВІ захворіло 258 036 осіб, з них 70% – діти.

Цього року лідирують грип Брісбен і Пхукет групи В. Крім того, присутній грип групи А – H3N2 і H1N1.
Щодо смертності від грипу, лікарі наголошують, що більшість випадків трапляється через пізнє звернення до медиків. Батьки часто затягують з візитом до лікарні, думаючи, що у дитини звичайна застуда і само пройде.

Найстрашніше – це ускладнення. Часто хвороба дає ускладнення на серце, або ж з'являється пневмонія. І якщо пізно звернутися до лікарів, вони можуть бути не в силі врятувати хворого.

Що стосується ліків, то кілька місяців тому МОЗ дав рекомендації не користуватися відомими препаратами в разі грипу, мовляв, вони не лікують. Серед них – антибіотики, сиропи від кашлю, вітаміни, "комбіновані ліки від застуди" та інше.

Як тільки у вас чи дітей з'являються перші симптоми – слабкість, нежить, температура 37 … 37,5 °C, варто не відкладаючи бігти до лікарів.


                         



Коментарі