Головні Новини
Подобається

“Надбавка складе близько 20%”: Чергове підвищення зарплати, дізнайтеся кому так пощастило

15/02/2018
“Надбавка складе близько 20%”: Чергове підвищення зарплати, дізнайтеся кому так пощастило

Вчителям, які працюють в підготовчих класах спецшкіл, а також педагогам і помічникам вихователів в інклюзивних класах загальноосвітніх установ будуть підвищені зарплати. Про це повідомляє прес-служба Міністерства освіти.

Кабінет міністрів України прийняв рішення підвищити оплату праці вчителів, які працюють в підготовчих класах спецшкіл: на 20% зростуть надбавки за класне керівництво і на 15% – доплата за перевірку зошитів.

Голова Міністерства освіти Лілія Гриневич заявила, що таким чином відомство позбудеться від нерівності в оплаті вчителів, які працюють в таких класах. "Не дивлячись на те що підготовчі класи, передбачені реформою освіти, були відкриті, умови роботи в них були гірше. Тепер ми врегулювали питання необхідних збільшень", – пояснила міністр.

Крім того, була створена окрема доплата в розмірі 20% для співробітників загальноосвітніх установ, що працюють в інклюзивних класах і групах. Нововведення буде поширюватися не тільки на працівників шкіл, але і на співробітників установ дошкільної, позашкільної, професійної та вищої освіти.

Популярне:“Зарплата буде не менше…”: Гройсман зробив нову заяву про виплати

"Держава виділяє цільову субвенцію на підтримку інклюзивної освіти – придбання засобів корекції, дидактичних матеріалів, проведення додаткових занять. І, звичайно, ми повинні фінансово підтримати співробітників таких класів і груп за рахунок додаткової надбавки", – заявила Лілія Гриневич.

 


                         



Коментарі