Головні Новини
Подобається

“Дуже неочікувано”: назвали підозрюваних у справі розстрілів на Майдані

12/02/2018
“Дуже неочікувано”: назвали підозрюваних у справі розстрілів на  Майдані

Фігурантами справи про розстріли на Майдані в лютому 2014 роки є шість осіб

До справи про розстріли активістів в період з 18-го по 20 лютого 2014 року причетний президент-утікач Віктор Янукович і ще п’ять осіб. Про це під час брифінгу повідомив прокурор Генеральної прокуратури Яніс Симонов.

За його словами, прокуратура подала клопотання з метою проведення спеціального досудового розслідування справи про вбивства на Майдані. Він нагадав, що Віктор Янукович ухиляється від суду і слідства.

“Суду надали докази, що підозрюваний Янукович ухиляється від суду і слідства, перебуває в розшуку. А також документи, щоб в подальшому у суспільства не виникло питань і сумнівів, що дана особа може підозрюватися в цих злочинах”, – зазначив прокурор.

Симонов заявив, що колишньому президенту повідомили про підозру. Зокрема, його звинуватили в організації злочинів із протидії мирним протестам громадян і організації умисних вбивств. Також екс-президента підозрюють в організації перевищення повноважень працівниками правоохоронних органів.

Разом з Януковичем у кримінальній справі фігурують колишній глава МВС Олександр Захарченко та його заступники Петро Федчук та Віктор Ратушняк, колишній глава СБУ Олександр Якименко і його заступник Володимир Тоцький.

Симонов повідомив, що на даний момент прокуратура отримала дозвіл на проведення досудового розслідування щодо Якименко і Тоцького. Крім того, 7 лютого вдалося отримати дозвіл на проведення досудового спеціального розслідування щодо Януковича.

 

Популярне:Дізнайтесь офіційний курс валюти на понеділок, 12 лютого

Прокурор нагадав, що справа Януковича налічує 92 томи, в яких йдеться про способи організації злочинів і їх наслідки. Симонов зазначив, що захисникам побіжного президента надали місяць, щоб ознайомитися з матеріалами справи.

Нагадаємо, у справі колишнього президента України Віктора Януковича можуть скасувати рішення через застосування заочної процедури. На практиці це може означати, що навіть пройшовши всю процедуру, можна отримати скасування вироку міжнародним судом.


                         



Коментарі