Головні Новини
Подобається

Виглядатиме як банківська карточка: Пенсіонерам замінять посвідчення, дізнайтесь подробиці

06/02/2018
Виглядатиме як банківська карточка: Пенсіонерам замінять посвідчення, дізнайтесь подробиці

Пенсійний фонд України (ПФУ) переходить на електронний документообіг. Це необхідно для того, щоб клієнти, звертаючись до ПФУ, могли отримати послуги в будь-якому агентському пункті, а не тільки там, де подавали документи. Крім того, інформація з “електронної пенсійної справи” не зможе бути використана не за призначенням або зі злим наміром.

Річ у тому, що одночасно з електронним документообігом ПФУ розробляє комплексну систему захисту інформації. “Перепусткою” до персональних даних стане модернізоване пенсійне посвідчення. Ці зміни передбачені в “Стратегії модернізації та розвитку Пенсійного фонду до 2020 року”.

Популярне:Буде зручніше: “Укрпошта” планує запустити мобільний додаток

Передбачається, що нове пенсійне посвідчення буде мати вигляд банківської картки. У ньому буде міститися вся інформація про пенсійну справу (включаючи номер та інші обов’язкові реквізити), про надані пільги і права на участь у різних соціальних програмах.

При цьому пенсійне посвідчення одночасно слугуватиме і платіжною банківською карткою.

Також в Україні ліквідують територіальні управління Пенсійного фонду, а замінять їх «агентськими пунктами» із обслуговування громадян.

При цьому таких пунктів буде кілька замість одного теруправління. Зайнятися оформленням або ж переоформленням пенсії українці зможуть у будь-якому з них. Вони будуть знаходитися у банках, відділеннях пошти та на територіях інших організацій. Окремих закладів і офісів під них не передбачено.

Модернізувати управління Пенсійного фонду вже почали у Львівській, Хмельницькій, Кіровоградській, Херсонській, а також Черкаській областях.

Загалом, у 2018 році планується відкриття 500 пунктів. Інспектор будь-якого агентського пункту завжди зможе отримати доступ до «електронної пенсійної справи» свого відвідувача.

Реструктуризація покликана не тільки забезпечити зручність для громадян, а й значно заощадить адміністративні витрати. Так, буде скорочена кількість керівників, начальників відділів, бухгалтерів і технічних працівників.


                         



Коментарі