Економіка України
Подобається

“Чи вплине подорожчання на комфорт?” – У Києві піднялась ціна на проїзд в маршрутках і буде ще рости

04/02/2018
“Чи вплине подорожчання на комфорт?” – У Києві піднялась ціна на проїзд в маршрутках і буде ще рости

Їздити в маршрутках столиці – тепер на гривню дорожче. Перевізники запевняють – зросла ціна на паливо і запчастини. Пасажири вимагають взамін підвищення якості послуг. Чи вплине подорожчання на комфорт? І коли чекати наступного стрибка цін на проїзд – з'ясовувала Марія Петрик.

Столиця. Час пік. У маршрутці – не проштовхнутися. Транспорт іржавий і недоглянутий. Все, до чого давно звикли, кажуть кияни.

Як і обіцяли перевізники, ціни на проїзд в черговий раз підняли. Щоб проїхати по Києву в маршрутці, доведеться підготувати як мінімум 6 гривень. Максимум – 7 гривень.Новина для киян не з приємних, але від проїзду відмовлятися не будуть.

На своїй сторінці в соцмережі кореспондент "Сегодня" попросила написати, в яких умовах доводиться добиратися на роботу. За кілька днів – десятки відгуків!

"Сьогодні вранці 402-ий зупинився і висадив пасажирів на КПП через бракпального, добре, що не довелося довго чекати іншого – відразу під'їхавнаступний, і ми забилися битком", – нарікають люди.

Популярне: Монетизація субсидій: коли почнеться і що треба знати

Очікувати, що з підвищенням вартості проїзду покращиться якість обслуговування уприватних перевізників – не варто, кажуть у службі з безпеки на транспорті. Підприємціта так повинні дбати про комфорт, але просто не роблять цього. А на раптовіперевірки і штрафи діє мораторій.

Ціну на проїзд треба було підняти вже давно, кажуть перевізники. Дорожчаєпальне і запчастини. А через підвищення мінімальної зарплати більше платятьподатків. І попереджають: ціна проїзду ще буде рости.

"Стоимость проезда вырастет в градации до 25 процентов. Не значит, что на 25 процентов повысят все. Некоторые повысят на 12, некоторые на 13, на 14. До 25 процентов стоимости проезда", отмечает исполнительный директор "Ассоциации автоперевозчиков Киевщины Алексей Павленко.

Найбільш зручним проїзд по столиці обіцяють зробити в комунальному транспорті.Закуплять автобуси з кондиціонерами, вайфаєм і gps-трекером, щоб пасажирибачили, коли будуть на наступній станції. А чи подорожчає проїзд, спрогнозуватискладно, кажуть в комунальній службі перевезень.

Заборона на непланові перевірки пасажирських перевізників закінчується в кінціцього року. Мінімальний штраф зараз 1700 гривень.

 


                         



Коментарі