Головні Новини
Подобається

“Солодке життя закінчилося”:Британія може конфіскувати майно українських політиків

03/02/2018
“Солодке життя закінчилося”:Британія може конфіскувати майно українських політиків

У країні набув чинності відповідний закон.

Велика Британія відтепер зможе розпочати розслідування у разі підозри, що придбана на території країни нерухомість профінансована з незрозумілих джерел. Це стало можливо із набуттям чинності закону, що називається "Ордери на статки нез’ясованого походження".

Згідно закону британські правоохоронці відтепер можуть розпочати розслідування у разі підозри, що якісь активи вартістю від 50 тисяч фунтів стерлінгів придбані "політично значимими особами, зокрема, через підставних осіб, на гроші з офшорних компаній чи за готівку невідомого походження.

Популярне:“На ці кошти можна придбати…”:Супрун знову в центрі скандалу

 "Політично значимими особами" вважаються політики, у тому числі депутати різних рівнів, колишні та діючі держслужбовці, а також високопосадовці державних підприємств. Дія закону також поширюється і на пов'язаних з цими "політично значимими особами" людей, зокрема на родичів та помічників. Майно може бути конфісковано у разі, якщо походження коштів так і не доведуть. Конфісковане добро може потрапити як до британської казни, так і до казни країни, що доведе – кошти виводились саме з її бюджету.

У Transparency International UK зазначають, що кожні 4 з 10 елітних квартир чи будинків у Лондоні можуть бути придбаними за корупційні гроші, виведені з інших країн. А загалом організація має інформацію про підозрілі купівля лондонської нерухомості на понад 4 мільярди фунтів.

Предметом розслідування можуть стати також навчання дітей політиків, зокрема й з України, у Великій Британії, відпочинок, лікування тощо. 



                         



Коментарі