Економіка України
Подобається

Майбутні перспективи: Україна та Угорщина обговорили співпрацю у газотранспортній галузі

28/01/2018
Майбутні перспективи: Україна та  Угорщина обговорили співпрацю у газотранспортній галузі

Керівники "Укртрансгазу" і угорської FGSZ обговорили головні аспекти для "дорожньої карти" щодо розширення взаємодії операторів після 2019 року.
Український оператор газотранспортної "Укртрансгаз" і угорська FGSZ обговорили ключові аспекти подальшої співпраці після 2019 року. Про це повідомили в "Укртрансгазі".

Популярне: Підвищення зарплатні: кому цього разу і скільки?

Керівники "Укртрансгазу" і угорської FGSZ обговорили ключові аспекти для "дорожньої карти" щодо розширення взаємодії операторів після 2019 року. У компаній є спільне бачення того, які кроки можливо і необхідно здійснювати вже зараз ", – йдеться в повідомленні.

Відзначається, що "дорожня карта" щодо впровадження європейських практик та підходів в перспективі прямої взаємодії двох операторів перебуває в процесі напрацювання.

Вона передбачає, зокрема, збільшення обсягу реверсного потоку газу по угорському маршруту за рахунок віртуального реверсу, участь операторів ГТС в регіональних інфраструктурних проектах, реалізацію ряду технічних заходів для регулювання тиску в магістральних газопроводах та інше.
Як уточнили в компанії, в 2017 році в Угорщину було транспортовано 11,7 млрд куб. м, що на 75% більше ніж у 2016 році. Обсяг імпорту природного газу в Україну за угорським напрямку виріс на 1,8 млрд куб. м або на 180% в порівнянні з 2016 роком.

Нагадаємо, транзит російського газу через українську газотранспортну систему зменшився за станом на 23 січня на 24,6% – до 180 млн куб. м на добу – в порівнянні з 1 січня 2018 року.
 


                         



Коментарі