Головні Новини
Подобається

Варто знати! Як відновити виплату втраченої пенсії

21/01/2018
Варто знати! Як відновити виплату втраченої пенсії

Деякі люди, наприклад, які постійно проживають за кордоном, втрачають право на отримання української пенсії.
У Пенсійному фонді України кажуть, що люди, які з тих чи інших причин втратили право на отримання пенсії, можуть її відновити. Про це сказано в поясненні на сайті ПФ.

Популярне: Євро побив рекорд: оприлюднено новий курс валют в Україні

“Відповідно до статті 47 Закону України” Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування “, пенсія виплачується щомісяця, в термін не пізніше 25 числа місяця, за який виплачується пенсія, виключно в грошовій формі за зазначеним у заяві місцем фактичного проживання пенсіонера в межах України організаціями, здійснюють виплату і доставку пенсій, або через установи банків у порядку, передбаченому Кабінетом міністрів України “, – відзначили в ПФ.

У Пенсійному фонді підкреслили, що відповідно до закону, територіальні органи ПФ можуть прийняти рішення про припинення виплати пенсії, якщо людина не отримує призначену пенсію протягом шести місяців поспіль.

Рішення про відновлення виплати пенсії протягом 10 днів також приймає територіальний орган Пенсійного фонду, попередньо з’ясувавши обставин та наявності умов для відновлення виплати.

“Заява про відновлення виплати пенсії подається пенсіонером особисто або його законним представником до органу, що призначає пенсію, за місцем перебування на обліку як одержувача пенсії. З питань поновлення виплати пенсії пенсіонеру необхідно особисто звернутися до територіального управління”, – сказано в повідомленні.

У Пенсійному фонді зазначили, що подача заяви про відновлення пенсійних виплат за дорученням не передбачена чинним законодавством.


                         



Коментарі