Економіка України
Подобається

“Все, на що вони можуть розраховувати – це…”: Яка пенсія чекає українців, які працюють неофіційно

11/01/2018
“Все, на що вони можуть розраховувати – це…”: Яка пенсія чекає українців, які працюють неофіційно

Відповідно до норм пенсійної реформи, українці, що працюють без офіційного працевлаштування, не будуть в майбутньому отримувати пенсію. Все, на що вони можуть розраховувати – це матеріальна допомога.

Ситуацію проаналізував екс-міністр економіки Володимир Лановий.

З 18 мільйонів працездатного населення, що проживає сьогодні в Україні, офіційну роботу мають 16 мільйонів осіб. Решта громадян, досягнувши пенсійного віку, будуть отримувати допомогу, яка за словами екс-міністра складе 400-500 грн.

Володимир Лановий вважає це неправильним з точки зору солідарної пенсійної системи, основним принципом якої є те, що працюючі утримують непрацюючих. Крім того, неприпустимою є ситуація, коли мінімальна пенсія нижче, ніж встановлений прожитковий мінімум.

Популярне: Звіт про доходи тепер повинен подавати кожен, хто …: У Мінфіні представили новий законопроект

Крім того, Лановий підкреслив, що недоліком нинішньої пенсійної реформи є і занадто великі пенсії. Сьогодні поряд з мінімальною пенсією (близько 1400 грн), існують і пенсійні виплати, що досягають 200-300 тисяч грн.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Кабмін працює над тим, щоб збільшити рівень пенсійгромадянам, які мають великий стаж роботи, але через економічну ситуацію впродовж усього життя отримували низькі зарплати.

 


                         



Коментарі