Економіка України
Подобається

Змова держбанків України: АМКУ виніс вердикт “Приватбанку”, “Ощадбанку” і “Укргазбанку”

09/01/2018
Змова держбанків України: АМКУ виніс вердикт “Приватбанку”, “Ощадбанку” і “Укргазбанку”

Антимонопольний комітет як вердикт виніс поради держбанкам ("ПриватБанку", "Ощадбанку" та "Укргазбанку") за підсумками майже річного розслідування ймовірної змови.

Про це повідомляє прес-служба АМКУ.

Як зазначається, розслідування стосувалося можливої змови про одночасне зниження ставок по депозитах.

Однак, АМКУ попри тривалість перевірки так і не вказав чи була насправді змова та чи є докази зловживання монопольним становищем держбанків. Відомо лише, що наприкінці грудня комітет схвалив рекомендації Міністерству фінансів щодо розвитку конкуренції на ринку банківських послуг, без санкцій і покарань.

Так, АМКУ порадив задля подальшого недопущення спотворення конкуренції на банківському ринку вжити заходи під час призначення голів та членів наглядових рад, що унеможливлюють виконання узгоджених дій або вирішального впливу на ринок.

Популярне: Пенсії підвищать: дізнайтесь коли, кому і на скільки

Як відомо, в "Ощадбанку" і "Укрексімбанку", які 100% державні, немає дієздатних наглядових рад, а проект закону, який мав би усунути політичний вплив на держбанки, досі не прийнято.

Нагадаємо, майже рік тому "Приватбанк", "Ощадбанк" і "Укргазбанк" одночасно знизили ставки за депозитам. До цього очільник "Приватбанку" Олександр Шлапак в ЗМІ заявив, що держбанки запланували "домовитися щодо процентної політики, і щодо можливого розділення ринку".


                         



Коментарі