Экономика Украины
Подобається

Чи є у біткоіна майбутнє в Україні: Мін’юст зробив заяву

07/01/2018
Чи є у біткоіна майбутнє в Україні: Мін’юст зробив заяву

Біткойн уже давно стали частиною світової економіки, відтак Україна як держава має на це реагувати. Наразі ж Мінфін, Національний банк та інші регулятори активно займаються питанням запровадження цієї валюти в рамки легального поля.

Про це заявив міністр юстиції Павло Петренко.

За його словами, у світі біткойн – це вже явище, яке формує більшу частину ринку транзакцій, у тому числі транзакцій із товарами та грошима.

"Ви бачите, що вже укладаються і перші смарт-контракти, де товари продаються за цю валюту. Це вже доконаний факт", – зауважив посадовець.

Водночас міністр додав, що будь-яка держава, будь-яка міжнародна організація повинна реагувати на суспільні відносини, які виникають.

Популярне: Змушують повертати назад надбавку: Чому держава відбирає у пенсіонерів перераховану пенсію

"У держави немає іншого варіанту, якщо це вже стає суспільним явищем. Або навіть трансдержавними суспільним явищем. Як унормувати ці взаємини? Розробити механізм. В іншому разі це будуть відносини поза законом. Але вони все одно будуть. Тому що це вже стало суспільним явищем", – пояснює він.

На переконання чиновника, Україна повинна спільно з Європейським союзом і США дати уніфіковану правову оцінку такому явищу, як біткойн, і запровадити його в рамки легального поля.

"Наскільки мені відомо, Мінфін, Національний банк та інші регулятори цим активно займаються. Коли будуть відповідні напрацювання наших колег, ми також готові долучитися до такого роду ініціативи", – додав Петренко.


                         



Коментарі