Махінації
Подобається

“Укроборонпром” відмивав гроші в Іраку: В НАБУ розкрили корупційні схеми

26/12/2017
“Укроборонпром” відмивав гроші в Іраку: В НАБУ розкрили корупційні схеми

Національне антикорупційне бюро України розслідує махінації з контрактами державного концерну "Укроборонпром". Про це зазначено в звіті НАБУ за 2017 рік.

Згідно з розслідуванням НАБУ, два чиновника "Укрспецекспорту" (підрозділи концерну, яке експортує зброю) і один громадянин Індії відмили гроші під час укладення контракту на 39 млн доларів з Міноборони Іраку на постачання запчастин для літака "Антонов" AN-32.

Індієць перевів близько 6 млн доларів на банківський рахунок компанії Paramount General Trading в ОАЕ. Ця компанія повинна була надати запчастини до літаків, але не зробила цього. У підсумку запчастини були надані з існуючих запасів "Укроборонпрому".

У НАБУ вважають, що гроші з рахунку Paramount General Trading переводилися в інші компанії і на ряд банківських рахунків. Наприклад, 140 тис. Доларів пішли на рахунок в банк Wells Fargo, який належить компанії Aragon International Petroleum.

Популярне: Курс вражає: Гривня опустилася до нового мінімуму

За даними НАБУ, цим банком володіє дочка одного з керівників "Укрспецекспорту". Вона перевела надійшли 140 тис. Доларів на рахунки голландського банку ABN AMRO. Також деякі суми переводилися на рахунки іншої дочки керівника "Укрспецекспорту", яка є громадянкою США.

Прес-секретар "Укроборонпрому" Роксолана Шейко заявила, що звинувачення в корупції – частина гібридної війни Росії проти України. За її словами, поліція і прокуратура розслідували даний контракт з Іраком і не виявили порушень. Приблизно те ж саме заявили і в Адміністрації Президента України.


                         



Коментарі