Махінації
Подобається

На фальсифікації результатів ЗНО накрали 20 мільйонів доларів

21/12/2017
На фальсифікації результатів ЗНО накрали 20 мільйонів доларів

Збиток для держави від корупційної діяльності екс-глави Українського центру оцінювання якості освіти Ігоря Лікарчука та його сина Костянтина Лікарчука, який обіймав посаду заступника глави Державної фіскальної служби, склав більше $ 75 мільйонів. Про це повідомило джерело в правоохоронних органах.

«На системі зовнішнього незалежного оцінювання, в першу чергу, на фальсифікації результатів, Ігор Лікарчук накрав на $ 20 мільйонів. Звичайно, отримані грошові кошти були розподілені між ним та іншими чиновниками Міносвіти, але факт в тому, що всі ці гроші пройшли через його руки, – розповів інформатор. – Не дивлячись на те, що спочатку американська система ЗНО мала викорінити корупцію при вступі до ВНЗ, Лікарчук і інші корупціонери зуміли вкрасти і тут ».

Популярне: "Хочеш одружитися – неси довідку з…": На молодят в рацсах чекає "сюрприз"

Як повідомляли раніше правоохоронні органи, схеми по відмиванню грошей в Міністерстві освіти і науки України були «зав'язані» на колишнього керівника Українського центру оцінювання якості освіти Ігоря Лікарчука. Як відомо, на цій посаді він перебував протягом шести років. Саме він запустив в Україні систему зовнішнього незалежного оцінювання.

Що стосується Костянтина Лікарчука, сина Ігоря Лікарчука, то він, як стверджує джерело, завдав державі багатомільйонних збитків, займаючись українську митницю.

«Костянтин Лікарчук, який курирував митницю, вкрав мільйони. В цілому він і його батько завдали державі збитків на більш ніж $ 75 мільйонів», – підкреслив він.

Нагадаємо, раніше Костянтин Лікарчук обіймав посаду заступника голови Державної фіскальної служби України та курирував митницю. В результаті його звинуватили в некомпетентності, корупції і саботажі, після чого тодішня глава Міністерства фінансів Наталія Яресько повідомила про його відставку.

 


                         



Коментарі