Головні Новини
Подобається

Гройсман пояснив за яких умов в Україні знизиться ціна на газ

13/12/2017
Гройсман пояснив за яких умов в Україні знизиться ціна на газ

У НАК “Нафтогаз України” необхідно навести лад для створення конкурентного ринку газу. Про це заявив прем’єр-міністр України Володимир Гройсман.

“Дуже важливо навести лад в “Нафтогазі”, створити конкурентний ринок природного газу, демонополізувати “Нафтогаз” – зробити абсолютно все, щоб в найкоротші терміни і середньостроковій перспективі ми змогли абсолютно чітко знизити ціни на газ всередині країни”, – заявив голова уряду.

Популярне: “Зарплати зростуть на 25%: Дізнайтесь кому “світить” таке щастя уже в 2018 році

За словами Гройсмана, для зниження ціни на газ наростити видобуток українського газу повинно вже “Укргазвидобування”, а не “Нафтогаз”.

“До 2020 року ми повинні забути про імпорт, і газ повинен у 2020 році для населення країни істотно знизитися в ціні. Це принципове завдання, яке я дав “Нафтогазу”, – підкреслив Гройсман.

Раніше прем’єр заявляв про плани до 2020 року збільшити видобуток природного газу до 27 млрд куб. м, що дозволить забезпечити внутрішні потреби і відмовитися від імпортного ресурсу. Також в уряді планували після 2020 року почати експорт газу. Ці ж цілі відображені в раніше ухваленій урядом Енергостратегії України до 2035 року.


                         



Коментарі