Головні Новини
Подобається

Через бідність в Україні відсутній третій рівень пенсійної системи: заявив експерт

06/12/2017
Через бідність в Україні відсутній третій рівень пенсійної системи: заявив експерт

Третій рівень пенсійної системи в Україні – добровільна накопичувальна – не працює, оскільки не сформований як такий середній клас в країні

Таку думку висловив головний науковий співробітник Національного інституту стратегічних досліджень Олександр Коваль на прес-конференції.

"Будь-яка накопичувальна система є прерогативою багатих суспільств – суспільств, у яких присутній потужний середній клас, який в принципі здатний робити накопичення. У нас же справа йде зовсім не так: люди, можливо, й готові були б взяти участь, але поточні потреби перекривають можливості", – зазначив експерт.

За його словами, для функціонування третього рівня пенсійної системи в Україні є вся необхідна інфраструктура – пенсійні фонди, зберігачі тощо, також є досить хороша законодавча база. "Однак система не працює", – підкреслив він.

Популярне: Вчені назвали ознаку швидкої смерті

При цьому Коваль додав, що накопичення в національній валюті при двозначному показнику інфляції апріорі безглузді. Нагадаємо, з 1 січня 2018 року піти на пенсію українці зможуть у 60, 63 або 65 років, в залежності від накопиченого за роки трудової діяльності страхового стажу.

 


                         



Коментарі