Економіка України
Подобається

Стало відомо, скільки може коштувати гектар української землі після відміни мораторію на продаж

05/12/2017
Стало відомо, скільки може коштувати гектар української землі після відміни мораторію на продаж

Перший заступник міністра аграрної політики і продовольства Максим Мартинюк повідомив, скільки коштуватиме ціна одного гектара землі сільськогосподарського призначення в Україні в разі скасування мораторію на її продаж.

Тіньовий ринок землі буде існувати, поки буде діяти мораторій на її продаж. Якби ринок запустився, ціна одного гектара коливалася б від 50 до 60 тисяч гривень,– переконаний Максим Мартинюк.

Популярне: “На комуналку чи ліки”:Вклади Ощадбанку СРСР “повернуть” українцям. Як це відбуватиметься

За його словами, мораторій на продаж сільгоспземель буде діяти до тих пір, поки не буде проголосований закон про обіг земель сільгосппризначення.

"Та епопея, яку ми бачимо сьогодні з продовженням мораторію, – це ніщо інше, як голий піар для того, щоб сподобатися людям і сказати, що їх захистили", – додав прем'єр-міністр Володимир Гройсман.

Він уточнив, що виступає проти продажу землі агрохолдингам і іноземцям.

"Можливо допустити оборот землі між фермерами-українцями – фізичними особами в тих обсягах, які необхідні для створення сільськогосподарського підприємства", – зазначив прем'єр.

Мартинюк додав, що до земельного кадастру внесено 70% всіх ділянок, Держгеокадастр повністю забезпечує процес передачі ділянок в оренду.

Как сообщалось, парламентский комитет по вопросам аграрной политики и земельных отношений во вторник, 5 декабря, рассмотрит пять законопроектов относительно продления моратория на продаже земель сельхозназначения.

Верховная Рада в конце октября 2016 года продлила мораторий на продажу земель сельхозназначения, введенный в 2002 году, до 2018 года. Парламент также поручил своим комитетам и профильному министерству в течение полугода наработать необходимые законопроекты.

Правительство планировало зарегистрировать проект закона о рынке земли осенью этого года. К настоящему времени этот законопроект еще не подан в парламент.


                         



Коментарі