Головні Новини
Подобається

Менше третини українців готові терпіти заради реформ

04/12/2017
Менше третини українців готові терпіти заради реформ

Кількість громадян, які більше не вірять в успіх реформ, тому і не готові терпіти, за рік збільшилася на 10%.

Українці потроху втрачають віру в успіх реформ

Менше третини українців (28%) готові терпіти подальше зниження рівня власного життя заради кінцевого успіху реформ (із них 7% готові терпіти стільки, скільки потрібно, а 21% – не більше року), свідчать дані опитування фонду "Демократичні ініціативи" та КМІС.

Натомість, 37% не можуть терпіти далі, бо їх матеріальне становище нестерпне вже зараз, а 30% – бо не вірять в успіх реформ (порівняно з минулим роком ця зневіра зросла на 10%).

 

1

Демократичні ініціативи

 

Дослідження провели "Демократичні ініціативи" спільно з Київським міжнародним інститутом соціології з 23 жовтня по 5 листопада 2017 року серед 1614 осіб у всіх регіонах України за винятком окупованих територій. Опитування здійснювалося за фінансової підтримки Програми сприяння громадській діяльності "Долучайся!" (USAID). Теоретична похибка вибірки не перевищує 2,6%. Для порівняння наводяться дані опитувань, які провели Фонд "Демократичні ініціативи" та соціологічна служба Центру Разумкова 22–27 липня 2015 року та 11–16 травня 2016 р.

Популярне: За біометрику тепер треба платити по-новому

Як свідчать дані опитування фонду "Демократичні ініціативи" та КМІС, більшість громадян України (63%) вважають, що держава повинна надавати максимум безкоштовних послуг – освіта, медицина, пенсія, навіть якщо доведеться збільшити податки, не згодні з цим 24% респондентів.

 


                         



Коментарі